När man skaffar en hund är det mycket att tänka på och man kan lätt glömma något. Men en av de allra första sakerna man bör tänka på är en hundförsäkring. Man kan antingen teckna en ny försäkring eller så tar man över den försäkringen som eventuellt finns på hunden sedan tidigare.

Varför ha en försäkring?

En hundförsäkring kan täcka veterinärkostnader, kostnader för medicin och den kan ge ersättning om hunden avlider. Om hunden blir sjuk eller kommer till skada behöver man alltså inte stå för hela kostnaden på egen hand. Det är en väldigt bra anledning till att ha en försäkring. Om man inte har en sådan kan det finnas en risk att man behöver avliva sin hund om man inte kan betala veterinärkostnaderna.

Jämför försäkringarna

Hos Hundförsakring.se kan man jämföra hundförsäkringar från flera olika försäkringsbolag. Man fyller i information om sig själv och hunden. Man kan även ange vad man vill att försäkringen ska täcka, önskad självrisk med mera. Sedan ges flera förslag på lämpliga försäkringar. Det blir då lätt att se vilken försäkring som är billigast, samt vad den egentligen ersätter.

Försäkring till den äldre hunden

Om man har en lite äldre hund som inte varit försäkrad innan kan man behöva besöka veterinären för att få ett veterinärintyg för att försäkringen ska gälla. Det gäller också om man beställer sig för att byta från ett försäkringsbolag till ett annat.

Hos många försäkringsbolag sjunker ersättningen när hunden blir äldre och i vissa fall ger den inte alls ersättning för vissa skador eller sjukdomar. Det kan vara extra klokt att hålla koll på det här när hunden är lite till åren. Kanske finns det ett försäkringsbolag som har betydligt bättre villkor just för de äldre hundarna? Ofta är det just när hunden kommer upp i ålder som den drabbas av olika krämpor, och då kan även kostnaderna hos veterinären öka. Då är en bra försäkring verkligen guld värd för att man ska kunna ge hunden bästa tänkbara vård.

Välja rätt försäkring

Det är inte helt lätt att välja en hundförsäkring snabbt. Det kan krävas en del betänketid och man måste jämföra de olika alternativen. Dessutom kan man behöva fundera över om man även vill ha en försäkring som täcker medicinkostnaderna, samt om den ska ge ersättning om hunden går bort. Andra försäkringar täcker bara kostnader för behandlingar och operationer som utförs av veterinären. Då får man bekosta läkemedel på egen hand. Varje tillägg i försäkringen kostar extra, och det kan vara klokt att överväga vad man egentligen behöver.