Hundträning är en sak, att träna med hunden är något helt annat. I det första fallet handlar det om att få ordning på sitt pälsklädda busfrö och i det andra är det den egna kroppen som är i fokus. Dessa båda saker kan dock samordnas med lite planering så både hund och hundägare kan träna tillsammans. Det är ett väldigt bra sätt att få fin kontakt och följsamhet samtidigt som man själv får bra kondition och blir starkare.

Extra trevligt är att göra det här under semesterresor eller i alla fall på nya platser. Tänk bara på att skaffa en bra hundbur så även resan blir trevlig.

Ändamålsenlig utrustning

Självklart behövs det utrustning för både hundägare och hund. Ett träningsset för löpturen handlar om saker för båda två. Hunden behöver en bekväm sele som inte skaver någonstans och hundägare behöver ändamålsenliga träningskläder som inte heller får skava såklart. Särskilt för kvinnor är det kanske viktigt att det finns många olika storlekar och varianter av sköna träningsset att välja mellan. Kvinnokroppen har former som kan vara utmanande för designers och när det gäller träningsset blir det extra viktigt att de sitter lagom fast där det behövs men absolut inte skaver ens vid långa löpturer. Det ska ju vara kul och trevligt att springa tillsammans med hunden och då får utrustningen verkligen inte orsaka problem. Skäm bort din hund med härliga turer i olika tempon och miljöer, hitta på bus längs vägen och lägg in lite godissök eller andra övningar där hunden får använda huvudet också.

De flesta träningsset kan självklart även användas i andra träningssammanhang och många tycker att vissa modeller är så sköna att man har dem även i andra sammanhang. De flesta väljer nog träningsset med stor omsorg och även när man man väljer hundras bör man visa samma omsorg. Hundägare och hund ska ju leva ihop länge och rasen bör därför passa den egna livsstilen, den tid och det intresse som finns för hundägarskapet.

Hundägare som möts

Det är ju känt att de flesta som har en hund får flera sociala kontakter. Man möts, börjar prata hund och ibland kan rentav tycke uppstå. Om det är hunden eller något annat det beror på är väl oklart men att vara hundägare gör det lättare att få nya kontakter och det ska inte underskattas.