Hitta kärleken

Hitta kärleken

Om man är lite blyg när det gäller att ta kontakt med främlingar kan en hund hjälpa till. Att hundpromenader ofta leder till småprat och nya kontakter är något de flesta hundägare kan stämma in i. Åtminstone om man har en hyfsat social hund. En morrande schäfer eller en rädd vinthund som springer i motsatt riktning brukar sällan leda till några positiva reaktioner från omgivningen. Men en lagom stor och charmig hund eller en liten söt knähund bjuder gärna in till samtal och nya bekantskaper. Kanske kan de också leda dig till kärleken.

Kanske är inte nätdejting din grej och även om du förstås kan hitta kärleken via match.com kanske du föredrar att träffa någon ute på gatan först och inte via mejl och chatt. Hundtricket handlar om att närma sig den man är intresserad av med hjälp av en hund. Har man ingen hund själv lånar man helt sonika en från en vän. Hunden blir då en ursäkt att närma sig och skapa kontakt med andra. Uttrycket kommer från en svensk romantisk film 2002 med just titeln Hundtricket. Det var från början en kortfilm som senare blev en långfilm

Fungerar verkligen hundtricket?

Om hundtricket verkligen fungerar beror kanske mer på vem du är och vad du gör det till, än själva hunden. I filmen besöker huvudpersonen en hundrastgård med sin lånade tax och där träffar han verkligen en tjej han blir kär i. I verkligheten går det sällan så snabbt och enkelt. De flesta som rastar sin hund i en rastgård är där för hundens skull, knappast för att flörta.

Kärlek på hundpromenaden

Genom att ofta gå till samma ställe och vid samma tider ökar chansen att också träffa samma personer. Då kan den första ytliga kontakten över tid fördjupas och vem vet, kanske uppstår kärlek. Även en liten flört kan sätta guldkant på tillvaron, oavsett om den leder till något mer eller inte. Om hunden du har med dig är din egen är det förstås också mycket annat att ta hänsyn till, som ifall era hundar kommer överens med varandra.

Hunden finner kärleken

Vill du hitta någon som delar ditt hundintresse kan du istället engagera dig i din lokala hundklubb. Där träffar du likasinnade hundentusiaster och chansen är större att du finner kärleken där än i hundrastgården, där kontakterna ofta blir rätt ytliga. Kanske är det lydnad, jakt eller agility som för er samman.

Många par väljer att skaffa hund innan de skaffar barn. Det blir som ett, kanske omedvetet, sätt att testa om familjesituationen passar dem och om partnern är ansvarstagande. Faktum är att studier visar att hundägare uppfattas som bättre partners, kanske just för att de tar ansvar för en annan individ och att de ses som kärleksfulla och omvårdande. Tänk på det nästa gång du ska på dejt. Kanske ska du ta med dig jycken och föreslå en promenaddejt med fika på en uteservering. Din hund kommer att få dig att framstå i bättre dager.