Labradorer är vänliga och gladlynta

Många familjer drömmer om att skaffa hund. Att ha en fyrbent kompis att gosa, leka och busa med tillför så mycket och en hund blir bokstavligen en medlem i

Labradorer är vänliga och gladlynta

familjen. Det samlar också familjemedlemmarna och alla jobbar mot ett och samma mål, det vill säga att fostra, ta hand om och vårda ett husdjur tillsammans. Det finns många raser som är lämpade som familjehundar. Bor du på landet och har gott om plats är labrador, new foundlandhund och golden retriever ett bra alternativ. De här raserna kräver dock utöver plats även mycket stimulans och motion.

För familjen som kanske bor i lägenhet eller i stan finns det gott om mindre raser som kan passa. Pudel, mops, chihuahua och cockerspaniel är utmärkta familjehundar som också trivs i stadsmiljö. Alla raser behöver förstås träning och rörelse, även de här lite mindre hundarna. Har ni en bebis i familjen ska din hund ha motion och få gå ut på sina dagliga rundor likväl. Med bra utrustning för er alla blir de här promenaderna lättare. Vissa barnvagnar är exempelvis väldigt anpassningsbara, lätta och lämpar sig särskilt väl att ha på hundpromenader. Bugaboo Fox är en smidig och bra vagn som underlättar betydligt när du ska ut. Den fungerar också bra i terräng om ni vill ut i skog och mark.

Vill du händerna fria kan det vara bra med ett midjekoppel. Det spänner du helt enkelt runt midjan och har då båda händerna fria att lyfta upp din bebis om det behövs. De här kopplen är också utmärkta om du vill ha din hund med på löpturerna. Kopplet är aningen elastiskt så att promenaden eller springturen inte blir ryckig och obehaglig för dig och hunden. Den känner när kopplet börjar dra och saktar då automatiskt in och söker sig närmare dig igen. Så det är en uppfinning som varmt rekommenderas till både hundägande småbarnsföräldrar och friluftsälskare.

Sällunden är en familjemedlem

Att ha en sällskapshund kan göra livet rikare och vara en fantastisk källa till glädje. Men låt oss till sist också nämna alla dessa brukshundar som hjälper oss människor i vardagen. Så många barn har fått oumbärlig stöd tack vare att en hund kan assistera barnet. En assistanshund kan hjälp barn med autism och andra funktionsnedsättningar att klara vardagen och barnet får dessutom en ovärderlig kamrat som kan skapa stor trygghet.